Mitä tapahtuu, jos juot liian vähän vettä töissä?

Hyvinvointi työpaikalla
Ohimot tykyttävät, kurkku ja huulet tuntuvat kuivalta ja kollegan ääni muuttuu ärsyttävämmäksi joka minuutti. Mitä sinä ja monet muut kokevat ovat nestehukan aikaisia merkkejä, joita pystyt helposti ennaltaehkäisemään – juomalla muutaman ylimääräisen lasillisen vettä. Helposti saatavilla oleva juomavesi työpaikalla voi auttaa tässä pitkälle.
 
Hektisen työpäivän lomassa on helppo korvata lounas tai kahvitauko nopealla välipalalla työpöydän ääressä, mikä yleensä johtaa pitkään iltapäivän, kun väsymys alkaa muistuttaa itsestään. Monet taklaavat energiakadon jollain makealla – mutta pari lasia vettä voi antaa paremman ja pitkäaikaisemman energialisän.
 
Muista tankata
Aikuinen ihminen koostuu noin 60 prosentista vettä, ja tavallisena päivänä kehosi kuluttaa noin 3 litraa vettä – välillä enemmänkin, jos rasitat itseäsi liikunnalla, korkeaa keskittymistä vaativilla tehtävillä tai muilla aktiviteeteilla. Riippumatta siitä istutko työpöydän ääressä tai liikut ulkona, kehosi siis kuluttaa suuren määrän vettä päivässä – ja jos et täytä nestevarastoja samaan tahtiin, saatat kärsiä päivän lopuksi päänsärystä, pahoinvoinnista tai lihaskrampeista.
 
Saamme ravinnosta ja ruoansulatuksesta noin puolet siitä nestemäärästä, jonka kehomme tarvitsee pysyäkseen hyvässä nestetasapainossa, loput tulee täyttää juoman avulla. Monet ottavat kupin kahvia kahvitauolla tai juovat jotakin ruokailun yhteydessä, mikä monissa tapauksissa riittää pitämään kehon tasapainossa. Joskus työpäivän stressi kuitenkin lyhentää lounastaukoa ja se ylimääräinen vesilasi unohtuu. Työpäivän lopulla tai kotimatkalla keho ei enää jaksakaan enempää rasitusta, vaan keskittymiskykysi heikkenee, tunnet itsesi ärtyneeksi, saat lihaskramppeja tai tunnet akuuttia janoa. Tämä kaikki vaikuttaa sekä mielialaasi että usein myös työsuoritukseesi.
 
Juo ennen kuin tunnet janoa
Tavallinen syy sellaisille ongelmille kuin päänsärylle, kuivalle iholle tai muille lievän nestehukan merkeille on, että monet juovat vettä vasta kun tuntevat itsensä janoisiksi.
 
Jano on merkki siitä, että keho kärsii jo huonosta nestetasapainosta. Vesilasin juominen janoisena ei siis välttämättä ole varma keino välttää päänsärky – voit kuitenkin pelastaa iltapäivän asettamalla jo aamulla vesipullon tai lasin työpöydällesi ja näin pitämällä silmällä kuinka paljon tai vähän vettä juot päivän aikana. Eden Springsin lähdevesiautomaattien, vesijohtoautomaattien ja vesipullojen avulla pidät vedenjuonnistasi vielä helpommin huolta – ja onnistut pysymään vireessä koko työpäivän!
 
5 tavallista oiretta, jotka paljastavat että et juo tarpeeksi vettä
 

1. Ärsyynnyt etkä jaksa keskittyä
Kun energiatasosi alkaa laskea ja huomaat keskittymiskykysi laskevan töissä, on hyvä ajatus juoda lasi vettä.

2. Virtsaat harvoin
Tavallinen virhe, jonka monet tekevät on juoda vähemmän vettä, jotta ei tarvitsisi käydä vessassa usein. Jos huomaat käyväsi vessassa vain pari kertaa työpäivän aikana, sinun tulee suurella todennäköisyydellä juoda enemmän vettä.

3. Henkesi haisee
Kun kärsit nestehukasta, syljentuotantosi vähenee. Tämä antaa bakteereille mahdollisuuden menestyä, mikä usein johtaa pahanhajuiseen hengitykseen. Vältä kiusallinen vaiva juomalla ylimääräinen lasi vettä.

4. Saat vilunväreitä
Jos olet istunut pitkään auringossa tai tehnyt rankan treenin, voit saada vilunväreitä. Heti kun alat tuntea epämukavuutta, istu alas ja juo paljon vettä.

5. Kärsit ummetuksesta
Koska kehomme koostuu niin suuresta osasta vettä, on tärkeää pitää nestetasapainoa yllä. Kun keho ei saa tarpeeksi nestettä, se kompensoi nestehukkaa varastoimalla nestettä esimerkiksi ulosteesta, mikä johtaa ummetukseen.

Tunnetko näitä oireita töissä? Pääse niistä eroon varmistamalla, että työpaikallanne on vesiautomaatti Eden Springsiltä!
 
 
 
 
 
 
 

Samankaltaiset julkaisut