Kartuta kahvitietouttasi – tässä tulevat oikeat vastaukset suureen kahvitietovisaamme!

Kartuta kahvitietouttasi

Kansainvälisen kahvipäivän yhteydessä lanseerasimme suuren kahvivisan, joka testasi vastaajien kahvitietoutta kymmenellä kiperällä kysymyksellä. Nyt paljastamme, miten hyvin kyselyyn vastaajat tuntevat rakastamamme juoman. Katso oikeat vastaukset ja kartuta samalla omaa kahvitietouttasi!

Lähes 90% vastaajista tunnisti paahtamattoman kahvin neljän kuvan joukosta. Harmahtavat kahvimarjan siemenet muuttavat paahtuessaan väriä ja niiden tilavuus kasvaa, mutta yhdennäköisyys on silti selkeästi havaittavissa paahtamattomien ja paahdettujen kahvipapujen välillä.

Lue lisää

10 syytä rakastaa kahvia

10 syytä rakastaa kahvia

Kansainvälistä kahvipäivää vietettiin 1. lokakuuta, mutta me jatkamme kahvin juhlimista koko lokakuun. Kahvipäivän kunniaksi keräsimme yhteen 10 syytä rakastaa kahvia.

1. Kahvi on luonnollista

Kahvi on luonnontuote, jota voi juoda puhtaimmassa muodossaan espressona tai americanona. Kahvi on pullollaan antioksidantteja ja hyödyllisiä ravintoaineita, jotka ovat hyväksi kehollemme. Kahvi sisältää muun muassa seuraavia ravintoaineita: B2-, B3- ja B5-vitamiinia, magnesiumia, mangaania ja kaliumia.

2. Kahvin aromi

Lue lisää

Millainen kahvi sellainen yritys Kahvikyselyn tulokset

Millainen kahvi sellainen yritys Kahvikyselyn tulokset

Työnantajat voivat työntää luotaan lähes kolmanneksen potentiaalisista työntekijöistä jo haastatteluvaiheessa unohtamalla yksinkertaiset eleet, kuten korkealaatuisen kahvin tai vesilasin tarjoamisen. Tämä on vain yksi Eden Springsin – Euroopan johtavan työpaikkojen juomantarjoajan – teettämän tutkimuksen ajatuksia herättävistä löydöksistä.

Lue lisää

Vinkkimme vedenjuonnista huolehtimiseen!

5 vinkkiä vedenjuonnin muistamiseksi tänä kesänä! Harva muistaa juoda tarpeeksi vettä työpaikalla. Erityisesti kesän lämmössä nesteytyksestä huolehtimisen merkitys nousee, sillä hikoillessamme kehomme tarvitsee entistä enemmän vettä. Hyvä nyrkkisääntö on juoda 1,5-2l vettä päivässä.

Onko sinulla vaikeuksia keskittyä töissä? Se saattaa johtua siitä, että et ole muistanut juoda tarpeeksi vettä! Katso alta viisi helppoa vinkkiä vedenjuonnin muistamiseksi:

Lue lisää

Tauota työpäiväsi tehokkaaksi

Tauota työpäiväsi tehokkaaksi

Työpäivän aikaiset kahvi- ja rupattelutuokiot eivät ole pois tehokkaan työn tekemiseltä. Työtaukojen yksi keskeinen merkitys on ennaltaehkäistä voimakasta työpäivän aikaista väsymystä. Tutkimusten mukaan ihminen kykenee tekemään keskittymistä vaativaa työtä yhtäjaksoisesti kolmesta vartista tuntiin. 

Suomalaiset viettävät keskimäärin 60 % valveillaoloajastaan työpaikoillaan. Siksi on tärkeää muistaa huolehtia hyvinvoinnistaan myös työpäivän aikana. 

Lue lisää

Säännölliset tauot pitävät sinut pirteämpänä

Säännölliset tauot pitävät sinut pirteämpänä

Kun tietokoneet ovat vallanneet modernit työpaikat, vietämme suurimman osan työajastamme istuma-asennossa ja usein vielä varsin epämukavassa sellaisessa. Uppoutuessamme "virtuaalimaailmaan" kiinnitämme yhä vähemmän huomiota fyysisille tuntemuksillemme ja kehomme tarpeille. 

Lue lisää

Liikunta lisää energiaa

Liikunta lisää energiaa

Säännöllinen liikunta antaa lisää voimia jaksaa koko päivän. Kiireisen työn ja henkilökohtaisten aikataulujen lomassa on vaikea löytää aikaa liikunnalle. Vaikka aikomus olisi rehellinen, liikunta saattaa pudota matalalle kiireellisyyslistalla. On kuitenkin tärkeä muistaa, että kehoa ei ole suunniteltu istumaan työpöydän ääressä, seisomaan koko päivää eikä tekemään toistuvia tehtäviä pitkään. Keho on tarkoitettu liikkumaan. 

Lue lisää

Pages