Meillä on CarbonNeutral®-merkintä ja olemme ylpeitä siitä!

Edenin maailma

Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kasvu on paheneva ongelma, joka vaikuttaa meihin kaikkiin. Maailmassa käytettävästä energiasta 81 prosenttia tulee hiilen, öljyn ja kaasun polttamisesta. Koko maailman vuosittaiset hiilidioksidipäästöt ovat lähes 37 miljardia tonnia. Hiilidioksidi on kasvihuonekaasu, joka uuneista, moottoreista, tehtaista ja kasveista vapautuessaan vaikuttaa osaltaan ilmaston lämpenemiseen ja ilmastonmuutokseen. Miten voimme yrityksenä neutraloida hiilidioksidipäästömme? 

Useilla Euroopan markkina-alueilla toimiva Eden Springs noudattaa yritysten sosiaalisen vastuun periaatteita. Otamme ympäristökysymykset huomioon suojelemalla luontoa ja käyttämällä resurssejamme vastuullisesti. Tarjoamiemme tuotteiden tuotannosta ja käytöstä ei vapauduhiilidioksidipäästöjä ilmakehään. Tästä syystä Eden Springs on saavuttanut CarbonNeutral®-sertifioinnin kaikilla markkina-alueillaan Euroopassa.

Miten tarkkailemme hiilijalanjälkeämme?

Olemme pienentäneet ympäristövaikutuksiamme analysoimalla hiilidioksidipäästöihin vaikuttavia tekijöitä ja noudattamalla määrättyjä sisäisiä menettelyjä vuodesta 2010 alkaen. Olemme analysoineet esimerkiksi energialähteitä ja niiden energiankulutusta, ajoneuvojemme polttoaineenkulutusta, työntekijöidemme työmatkoja ja oman auton käyttöä, lentokoneella tapahtuvien liikematkojen määrää sekä käyttämiämme toimistolaitteita. Näiden tietojen avulla voimme laskea omat hiilidioksidipäästömme.

Mitä CarbonNeutral®-sertifiointi tarkoittaa?

Vuonna 2018 kompensoimme väistämättömät hiilidioksidipäästömme ostamalla niin kutsuttuja päästöhyvityksiä ja osallistumalla kompensaatio-ohjelmiin. Päästöhyvityksiä vastaava rahamäärä sijoitetaan uusiutuvaan energiaan koko Euroopan alueella. Kompensoimalla päästömme olemme vähentäneet 140 000 tonnia hiilidioksidia Euroopassa. Tämä vastaa 1,6 miljoonaa edestakaista lentoa Lontoosta Berliiniin. 

100 % uusiutuvaa energiaa

Sijoitamme myös uusiutuvaan energiaan kattaaksemme täysin toimintamme tavanomaisen sähkönkulutuksen. CarbonNeutral®-yrityksenä laskemme toimistojemme, varastojemme ja tehtaittemme sähkönkulutuksen ja ostamme saman määrän käyttöömme sopivaa vihreää energiaa. Tuemme vihreitä uusiutuvia energianlähteitä kaikkialla Euroopassa. Tämän osoittaa Eden Springsille myönnetyt eurooppalainen GO-alkuperätakuu ja CarbonNeutral Electricity -sertifikaatti. Vuonna 2018 ostimme Puolassa 2 702 megawattia vastaavan määrän vihreää energiaa.

Miten voimme pienentää hiilijalanjälkeämme?

Jokainen EU-kansalainen aiheuttaa vuosittain keskimäärin lähes seitsemän tonnin hiilidioksidipäästöt, jotka vaikuttavat osaltaan ilmaston lämpenemiseen ja ilmastonmuutokseen. Miten voit vähentää päästöjä töissä?

 • Käytä energiatehokkaita toimistolaitteita – energiatehokkaat laitteet kuluttavat jopa 60 prosenttia tavanomaisia vähemmän energiaa.
   
 • Käytä mahdollisuuksien mukaan ekologisia liikennevälineitä ja suosi verkkokokouksia liikematkojen sijaan. Auto- ja lentomatkoista luopuminen merkitsee noin 20 prosentin päästövähennystä.Jos liikematka on välttämätön, majoitu ympäristöystävälliseen ja energiaa säästävään hotelliin. Sillä voit pienentää ympäristöpäästöjäsi vielä muutamalla prosentilla.
   
 • Vähennä paperinkulutusta elektronisten ratkaisujen kuten internetin, sähköpostin ja e-laskujen avulla. Asenna työpaikallesi energiansäästölamput. Kierrätä kaikki tarpeettomat toimistomateriaalit- ja laitteet.
   
 • Älä käytä töissä muovisia kertakäyttöisiä ruokailuvälineitä tai kuppeja. Tilaa ympäristöystävällistä paperia ja kierrätä käyttämäsi muovi oikein.
   
 • Muista ympäristö ja hyödynnä Edenin tarjous. Valitse suodattimellinen vesi- tai lähdevesiautomaatti ja Energy Star -sertifioitu kahvikone, jolla on matala energiankulutus.

 

Samankaltaiset julkaisut