Hyvästä erinomaiseksi: Kahvista lisäenergiaa ja tuottavuutta

Hyvä kahvi

Vesi koetaan työhyvinvoinnin ja tuottavuuden perustaksi, mutta kahvi tuo usein sen tarvittavan lisäenergian, joka tekee eron hyvän ja erinomaisen suorituksen välillä. Monilla meistä päivä ei lähde edes kunnolla käyntiin ilman vastavalmistetun kahvin tuoksua ja aromeja. Tarjoamalla työntekijöilleen laadukasta ja maistuvaa kahvia yritys viestii, että se välittää työntekijöistään. 

Kahvi on usein myös tekijä, joka antaa tukea ajattelua ja analyyttisiä kykyjä vaativissa tehtävissä. Täydennämme usein kahvikuppimme ennen kuin paneudumme uuteen työtehtävään. Asia, joka usein saatetaan kokea vain ylimääräisenä nautintona, onkin osoittautunut tuottavuuden ja lisäenergian lähteeksi. Kahvi on useimmille myös henkinen piristysruiske, joka pitää yllä keskittymiskykyä ja luovuutta.

Viimeaikaiset tutkimukset on vahvistaneet käsitystä siitä, että kofeiini vahvistaa sekä henkisiä että fyysisiä ominaisuuksiamme. Neurotiede osoittaa, että kofeiini aktivoi aivojen toimintoja, kuten huomiokykyä, keskittymistä, sekä suunnittelu- ja ongelmanratkaisukykyä. Mayo Clinic ja Harvard Medical School jopa esittävät säännöllisen kahvin juonnin alentavan riskiä sairastua diabetekseen tai erilaisiin syöpiin. Kahvi on terveellistä, kunhan sitä muistetaan nauttia maltillisesti. 

 

Samankaltaiset julkaisut