10 syytä rakastaa kahvia

Hyvä kahvi

Kansainvälistä kahvipäivää vietettiin 1. lokakuuta, mutta me jatkamme kahvin juhlimista koko lokakuun. Kahvipäivän kunniaksi keräsimme yhteen 10 syytä rakastaa kahvia.

1. Kahvi on luonnollista

Kahvi on luonnontuote, jota voi juoda puhtaimmassa muodossaan espressona tai americanona. Kahvi on pullollaan antioksidantteja ja hyödyllisiä ravintoaineita, jotka ovat hyväksi kehollemme. Kahvi sisältää muun muassa seuraavia ravintoaineita: B2-, B3- ja B5-vitamiinia, magnesiumia, mangaania ja kaliumia.

2. Kahvin aromi

Kahvin tuoksu voi jakaa mielipiteitä, mutta todelliselle kahvinrakastajalle ei mikään ole parempaa kuin vastajauhetun kahvin tuoksu.

3. Kahvin maku

Mikään ei voita todellisen laatukahvin makua. Parasta, mitä tiedämme, on kokonaisista pavuista vastajauhettu ja juuri keitetty kupillinen, tai tuoreeltaan valmistetun espresson intensiivinen maku.

4. Kahvilat

Kahviloita löytyy lähes joka kadunkulmasta, ja ne ovat tehneet kahvinjuonnista sosiaalisen ja rentouttavan elämyksen.

5. Valinnanvara kahvipavuissa

Kuten viinirypäleet vaikuttavat viinin makuun, antaa jokainen kahvipapu uniikin makunsa valmiiseen kahvijuomaan. Kahvia kasvatetaan monessa eri maassa, ja kuten viinirypäleissä, myös kahvipavuissa ilmasto sekä maaperä vaikuttavat valmiin juoman makuprofiiliin.

6. Valinnanvara juomissa

Jääkahvi, pikakahvi, espresso, cappuccino, cortado, macchiato… Mikään muu juoma ei tarjoa yhtä paljon valinnanvaraa kuin kahvi! Voit nauttia juoman kylmänä, kuumana, jäädytettynä tai jopa leivotussa muodossa.

7.  Kahvimerkit

Lukemattomien kahvintuottajien joukosta ympäri maailmaa jokainen löytää usein oman suosikkinsa, jonka kahviin muodostuu erityinen kiintymys.

8. Joustavuus

Kahvin ainutlaatuisuus piilee sen joustavuudessa – voit nauttia höyryävän kuuman espresson kylmänä talvipäivänä, tai virkistyä kylmän frappuccinon avulla helteisenä kesäpäivänä. Kahvin joustavuutta olosuhteisiin nähden ei voi kuin rakastaa!

9. Kahvi on maailmanlaajuista

Mihin päin maailmaa matkustatkin, voit aina luottaa siihen, että pääset käsiksi kahvikupilliseen. Kahvi yhdistää ihmisiä sosiaalisesti niin vapaa-ajalla kuin työelämässäkin.

10. Kahvi tekee ihmeitä kasveille

Tiesitkö, että kahvinpurut pienentävät maan tai mullan pH-arvoa? Tämä auttaa kasveja kukoistamaan ja pitää etanat loitolla. Mikäli nautit puutarhanhoidosta, on tässä uusi syy rakastaa kahvia!

Samankaltaiset julkaisut