Robert Paulig Roasteryn päämaistaja kertoo: tässä ovat syksyn kahvitrendit

Hyvä kahvi

Robert Paulig Roasteryn päämaistaja Kim Hilden vinkkasi Edenille syksyn kuumimmat kahvitrendit. 

Perinteinen suomalainen vaaleapaahtoinen suodatinkahvi on helposti jäänyt varjoon tyylikkäiden italialaisten espressopohjaisten juomien rinnalla. Kim Hildenin mukaan tämä trendi on kuitenkin kääntymässä. Suodatinkahvi tulee taas nostamaan asemaansa trenditietoisten kahvinjuojien ykkösvalintana, ja erityisen muodikasta on suodattaa kahvi itse käsin. Käsinsuodatuksessa kahvin valmistaja voi itse vaikuttaa lopullisen juoman makuun suodatusajan pituutta, veden lämpötilaa sekä suodatustekniikkaa vaihtelemalla. 

Paahdon aste tulee myös kääntymään tummapaahtoisista espressotyyppisistä kahveista vaaleampiin, kahvilajikkeen omaa makua korostaviin vaaleisiin paahtoihin. Mitä vaaleampi paahtoaste on, sitä hapokkaampaa, tai hedelmäisempää, valmis juoma on. 

Syksyn kahvitrendit pitävät sisällään myös ns. alkuperämaakahvit, joissa kahvi on peräisin vain yhdestä maasta, useimmiten vain yhdeltä viljelijältä. Tämän tyyppinen kahvi korostaa alkuperämaalle tyypillistä pavun makua, ja maku voi vaihdella paljonkin eri maiden välillä. Tähän mennessä eri maista ja jopa maanosista tulleiden papujen sekoitukset ovat olleet suosittuja. 

Samankaltaiset julkaisut