Kahvin ja työn iloinen liitto

Hyvinvointi työpaikalla

Kahvin ja työn erottamaton yhteys on modernin sivilisaatiomme kulmakiviä – niin täydellinen pari, että siitä on muodostunut tämän päivän työelämän ydin. Työntekijät, jotka etsivät jotakin maukasta täydentämään työpäivänsä, ovat huomanneet kahvikupillisen hyödyt eivätkä näytä merkkejä kofeiinista luopumisesta.

Me tiedämme, että kahvin ja työn suhde on ikuinen rakkaustarina – mutta mikä tekee tästä siteestä niin vahvan?

Suorituskyky

Kahvilla on todettu olevan suora ja merkittävä vaikutus työntekijöiden suorituskykyyn, joten päivittäisellä kofeiiniannoksella on suuri vaikutus koko toimiston työtehoon. Kofeiini auttaa työntekijöitä työskentelemään tehokkaasti ja tuottavasti suurienkin haasteiden edessä. Kofeiini imeytyy verenkiertoon minuuteissa, ja tästä seuraava energia voi kestää useita tunteja.

Energia, jonka aamukahvi lähettää keskushermostoomme, pitää meidät hereillä ja valppaana ja jättää mielemme kirkkaaksi, loogiseksi ja valmiiksi työntekoon. Kahvi voi lisäksi lievittää jokapäiväisiä työhön liittyviä kipuja esimerkiksi niskassa, hartioissa, käsivarsissa ja ranteissa, pitäen henkilöstön pirteänä ja hyvässä vireessä läpi työpäivän.

Kahvikulttuuri

Nykyisin toimiston kahvitauko on sekä normaali että olennainen osa jokaisen työntekijän työpäivää, antaen heille mahdollisuuden sosialisoida kollegoiden kanssa, samalla nesteyttäen kehoaan ja rentouttaen mieltään. Nämä säännölliset kahvitauot varmistavat, että henkilöstö pysyy tyytyväisenä ja virkistyneenä läpi työpäivän haasteiden.

Terveyshyödyt

Toimistokahvin kiistattomien ammatillisten ja sosiaalisten hyötyjen lisäksi kahvin ja työn yhdistämisen on todettu tarjoavan terveyshyötyjä. Juomalla vähintään neljä kuppia kahvia päivässä voit pienentää riskiäsi sairastua diabetekseen jopa 50 %.

Arkisemmalla tasolla kofeiini vaikuttaa työntekijöiden tyytyväisyyteen ja onnellisuuteen. Kofeiinin ansiosta saamme verenkiertoomme enemmän rasvahappoja, jotka imeytyvät ja muuttuvat energiaksi taistellen työpäivään usein liittyvää väsymystä vastaan. Jopa kahvin lumoava tuoksu voi vähentää univaikeuksista johtuvaa stressiä – voimakasta tavaraa!

Kahvin ja työn välinen suhde on luotu kestämään, tarjoten työntekijöille ympäri maailman luotettavan piristysruiskeen pitkäaikaisilla eduilla – ei ole vaikea ymmärtää miksi tätä sidettä ei tulisi katkaista.

Samankaltaiset julkaisut