6 syytä hankkia vesiautomaatti toimistoon

Hyvinvointi työpaikalla

Jokainen meistä on tehty vedestä. Lihaksistostamme 75 % on vettä, luista 22 %, verestä 83 % ja aivoistamme huimat 90 % on vettä. Jotta elimistömme toimii kuten pitääkin ja pysymme terveenä, meidän täytyy juoda vettä. 

Keräsimme kuusi syytä, miksi raikkaan veden tarjoaminen työpaikalla kannattaa:

1.    Paremmat älylliset kyvyt
Nestehukka syntyy, kun keho menettää enemmän nestettä kuin saa. Kun kehomme on niinkin vähän kuin 2% alle optimaalisen nestetason, heikkenevät kognitiiviset kykymme, muistimme, matemaattiset kykymme, visuaalinen havainnointimme sekä järkeilykykymme. Yksinkertaistettuna pienikin nestehukka johtaa alentuneisiin älyllisiin kykyihin, mikä vaikuttaa negatiivisesti tehokkuuteen työpaikalla. Kun juot tarpeeksi vettä, aivosi toimivat selkeästi, nopeasti ja suoriutuvat tehtävistä täydellä tehollaan.

2.    Energiatehokkaammat aivot
King’s College Londonissa tehdyn tutkimuksen mukaan nestehukka johtaa myös tilanteeseen, jossa aivojen täytyy työskennellä kovemmin saavuttaakseen samat tulokset. Tutkimuksessa verrattiin tarpeeksi vettä juoneita teinejä ryhmään, jotka eivät olleet juoneet tarpeeksi vettä. Tulokset näyttivät lisääntynyttä toimintaa nestehukasta kärsivien ryhmällä aivojen etu-parietaalisella alueella ongelmanratkaisutehtävän aikana, mutta aivojen suorituskyky ei parantunut.

Yksinkertaistettuna tutkimus siis osoitti, että jälkimmäiselle ryhmälle annetut samat tehtävät vaikuttivat vaikeammilta. Nestehukasta kärsivät aivot siis käyttävät enemmän energiaa selviytyäkseen samanlaisista tehtävistä verrattuna kunnolla nesteytettyihin aivoihin.

3.    Pirteämmät työntekijät
Nestehukka voi siis alentaa kognitiivisia kykyjämme ja näin johtaa ylityöllistettyihin aivoihin, mutta pienikin nestehukan taso aiheuttaa myös väsymystä ja uupumusta. Henkilöstön alentunut henkinen läsnäolo ja lisääntynyt väsymys johtavat vähemmän tehokkaaseen työpäivään.

4.    Tyytyväisemmät työntekijät
Kun verisolut menettävät enemmän vettä kuin saavat, seurauksena on väsymystä, hämmennystä ja ärtymystä. Vakava nestehukka voi johtaa ahdistukseen, jännitykseen ja jopa masennukseen. Veden juominen ja pienten taukojen pitäminen pitkin työpäivää voi parantaa työntekijöiden mielialaa.

Jos työskentelet ruudun edessä pitkiä aikoja, voi lyhyt 15 sekunnin tauko kymmenen minuutin välein vähentää väsymystä jopa 50 %. Nämä mikrotauot ovat loistava tilaisuus ottaa kulaus vettä työpöydän ääressä.

Toisen tutkimuksen mukaan 59 % henkilöstöstä oli sitä mieltä, että useammat tauot työpäivän aikana voisivat parantaa heidän viihtymistään töissä. Näin ollen näemme vahvaa näyttöä sille, että taukojen pitäminen ja veden juominen pitkin työpäivää voi parantaa työntekijöiden tyytyväisyyttä sekä tehokkuutta. 

5.    Terveemmät lihakset ja nivelet
Huono nesteytys voi aiheuttaa lihas- ja nivelkipuja. Juomalla tarpeeksi vettä huolehdit siitä, että lihaksesi ja nivelesi pysyvät kunnossa. Tutkimusten mukaan työntekijät, jotka kärsivät kyynärvarsi- ja rannekivuista pääsivät kivuista eroon pitämällä viiden minuutin tauon tunnin välein.

Me suosittelemme, että pidät lyhyen tauon nesteyttääksesi kehoasi esimerkiksi vesiautomaatin luona kerran tunnissa maksimoidaksesi hyvinvointisi, energiatasosi ja luovuutesi. Vaikka viisi minuuttia ei kuulosta paljolta, se on tarpeeksi nestetasapainon lisäämiseen, ja antaa sinulle mahdollisuuden lepuuttaa silmiäsi, nousta ylös ja venytellä.

6.    Vähemmän poissaoloja
Päänsärky on tavallinen nestehukan oire ja syy sille, että monet työntekijät jättävät tulemasta töihin.

Kun aivojen nestetaso on alhainen, ne alkavat kutistua ja loittonevat pääkallosta. Tällöin aivoja ympäröivät kipureseptorit aktivoituvat, mikä johtaa päänsärkyyn. Nestehukka myös alentaa veren tilavuutta, minkä vuoksi aivot saavat vähemmän verta ja happea.

Vedenjuonti voi myös alentaa riskiä sairastua vakaviin sairauksiin, kuten paksusuolen syöpään. Vähemmän sairauspoissaoloja on positiivista niin yritystoiminnalle kuin työntekijöiden terveydellekin.

Veden juominen parantaa koko vartaloa ja mieltä. Kognitiivisista kyvyistä lihaksiin ja niveliin, ja jopa ehkäisemään vakavia sairauksia – vesi on välttämätöntä elääksemme terveempää ja rikkaampaa elämää. Hyvinvoiva työvoima tarkoittaa vähemmän poissaoloja sekä onnellisempaa ja tehokkaampaa henkilöstöä.

Samankaltaiset julkaisut