Säännölliset tauot pitävät sinut pirteämpänä

Hyvinvointi työpaikalla

Kun tietokoneet ovat vallanneet modernit työpaikat, vietämme suurimman osan työajastamme istuma-asennossa ja usein vielä varsin epämukavassa sellaisessa. Uppoutuessamme "virtuaalimaailmaan" kiinnitämme yhä vähemmän huomiota fyysisille tuntemuksillemme ja kehomme tarpeille. 

Tiheiden taukojen pitämisen tärkeys työpäivän lomassa aletaan ymmärtää yhä laajemmalti. Työntekijät hyötyvät rentoutumis- ja uudistumishetkestä, joka parantaa heidän tuottavuuttaan ja tehokkuuttaan. Tämän lisäksi monet työperäiset, toistuvasta rasituksesta ja kasautuvasta uupumuksesta johtuvat sairaudet ja vammat voitaisiin ehkäistä ihan vain pitämällä taukoja! Tällaiset "ammattilaisen tauot" on havaittu hyödyllisiksi sekä yksilön itsensä terveydelle että yhtiön liiketulokselle. 

Keskustelua käydään vielä siitä, pitäisikö taukojen olla passiivisia vai aktiivisia, ts. pitäisikö ihmisten venytellä vai olla vain paikallaan, mutta itse tauon pitämisen tärkeydestä ei ole epäilystäkään. Hetken irtiotto siitä, mitä henkilö tekee, antaa keholle ja mielelle levähdyksen, ja vähentää siten fyysistä rasitusta ja henkistä stressiä. 

Ammattilaisen tauko tarjoaa myös mahdollisuuden ylläpitää sosiaalisia suhteita ja tyydyttää kehon fysiologinen vedentarve. Näinä liikunnan, virkistäytymisen ja uudistumisen hetkinä henkilöstö voi edistää omaa hyvinvointiaan, joka lopulta vaikuttaa yhtiön menestykseen. 

Samankaltaiset julkaisut