Vinkkimme vedenjuonnista huolehtimiseen!

Vesi ja hyvinvointi

5 vinkkiä vedenjuonnin muistamiseksi tänä kesänä! Harva muistaa juoda tarpeeksi vettä työpaikalla. Erityisesti kesän lämmössä nesteytyksestä huolehtimisen merkitys nousee, sillä hikoillessamme kehomme tarvitsee entistä enemmän vettä. Hyvä nyrkkisääntö on juoda 1,5-2l vettä päivässä.

Onko sinulla vaikeuksia keskittyä töissä? Se saattaa johtua siitä, että et ole muistanut juoda tarpeeksi vettä! Katso alta viisi helppoa vinkkiä vedenjuonnin muistamiseksi:

1. Tee vedestäsi jännittävämpää 
Tee tavallisesta vesilasista virkistävä nautinto puristamalla joukkoon appelsiinin mehua. Samalla kehosi saa erinomaisen annoksen C-vitamiinia. Myös murskatut tuoreen mintun lehdet toimivat vesilasissa loistavasti!

2. Lisää maustettuja vesipaloja 
Mikään ei sammuta janoa paremmin kuin lasillinen jäävettä. Mikset tekisi lasista mielenkiintoisempaa valmistamalla maustettuja vesipaloja? Mansikat, mustikat, vadelmat tai vaikkapa kiivi ovat kaikki oivia vaihtoehtoja. 

3. Lataa sovellus puhelimeen tai tietokoneelle 
Vedenjuonti pitää mielesi virkeänä ja auttaa keskittymään käsillä olevaan tehtävään. Puhelin- tai tietokonesovellukset muistuttavat sinua juomaan vettä ja auttavat pitämään kirjaa juodun veden määrästä. 

4. Hanki kunnollinen vesipullo 
Merkitse vedenpitävällä kynällä itsellesi aikatavoitteita pulloon. Esimerkiksi aamukymmeneltä tähtäät siihen, että olet juonut neljänneksen pullosta. Näin pysyt helposti kartalla siitä, kuinka paljon vettä juot päivittäin. 

5. Syö vetesi 
Onko sinusta vaikeaa juoda suositeltu päivän annos? Silloin voit ottaa hyödyksesi ruoat, jotka auttavat nesteytyksessä. Tällaisia ovat esimerkiksi kurkku, lehtisalaatti ja vesimeloni.

Samankaltaiset julkaisut