Alla näet meiltä usein kysyttyjä kyysymyksiä ja vastauksia. Autamme sinua mielellämme myös henkilökohtaisesti mikäli et löydä vastausta kysymykseesi. Voit olla meihin yhteydessä soittamalla numeroon 010 800 700, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@fi.edenpsrings.com tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen sivun oikeassa laidassa.

Eden on jäsen kolmessa eri laatua tarkkailevassa teollisuusjärjestössä:

  • Watercooler Europe (WE)
  • European Point-of-use Drinking Water Association (EPDWA)
  • Nordic Water Cooler Association (NWCA)

Eden noudattaa tiukimpia kansallisia ja kansainvälisiä laatustandardeja, muun muassa NSF Internationalin ja Maailman terveysjärjestön juomavettä koskevia suosituksia. Vetemme testataan laboratoriossa useita kertoja päivässä ja se täyttää kaikki viranomaisten ja alan teollisuuden pakattua vettä koskevat standardit. 

Edenin pullot ovat ilmatiiviisti sinetöityjä säilyttääkseen veden laadun määräämättömän pitkään. Jotta vesi olisi mahdollisimman raikasta, suosittelemme kuitenkin sen käyttämistä 4 kuukauden sisällä pullotusajankohdasta. Parasta ennen -päivämäärä on merkitty jokaisen pullon korkkiin.

Eden-lähdevesi on peräisin Etelä-Pohjanmaalta Karijoelta, Cristal-nimisestä luonnonlähteestä.

Molemmilla menetelmillä saa hyvää vettä. Vesiautomaatin vesi on vettä, joka on pullotettu suoraan lähteellä. Suodatettu vesi taas on peräisin sieltä, mistä paikallinen vesijohtovetenne otetaan, minkä jälkeen vesi puhdistetaan suodattamalla.

Keskivertoihminen menettää 2,5 litraa vettä päivässä normaalien ruumiintoimintojen kuten hikoilun, hengityksen, haihtumisen ja virtsaamisen kautta. Tämä vesimäärä tulisi korvata päivittäin. Osan tästä vedestä voi saada ruoasta tai muista juomista, mutta terveellisin lähde on puhdas vesi.

Vaikka veden ominaisuudet vaihtelevat hieman lähteestä riippuen, Eden-vedessä on yleensä matala mineraalipitoisuus, mikä tekee siitä virkistävää ja sopivaa kaiken ikäisten ihmisten nautittavaksi.

Eden-vesi täyttää kansalliset ja kansainväliset laatuvaatimukset ja on siten turvallista käyttää kaikkiin tarkoituksiin: juomiseen, ruoanlaittoon, vauvojen tuttipulloihin, kauneudenhoitoon, peseytymiseen jne. 

Tarkistakaa, että automaattinne on kytketty verkkovirtaan ja että se on päällä. Jos automaatista on juuri otettu runsaasti kylmää vettä, antakaa jäähdytysjärjestelmän jäähdyttää vettä noin 15 minuuttia.
Kytkekää toinen sähkölaite pistorasiaan nähdäksenne tuleeko siitä sähköä. Jos laite toimii, vaihtakaa automaatin pistokkeen sulake. Tarkistakaa termostaatti automaatin takana ja säätäkää sitä tarvittaessa.

Joistakin automaateista kuuluu ääntä kun ne kuumentavat tai jäähdyttävät vettä. Tämä on normaalia ja ääni loppuu hetken kuluttua.

Tarkistakaa että automaatin takana oleva kytkin on ON-asennossa (kytkin vain tietyissä malleissa).

Jos pullo on tyhjä, vaihtakaa se uuteen.
Ilmalukko saattaa tukkia veden kulun. Irrottakaa pullo automaatista ja asettakaa se takaisin. Toistakaa 2–3 kertaa. Varmistakaa, että hanojen alla on mukit ja avatkaa molemmat hanat.

Odottakaa, kunnes vesi on jäähtynyt/kuumentunut kunnolla. Jos automaatti on juuri puhdistettu, vesi saattaa maistua tavallisesta poikkeavalta. Tämä ei ole vaarallista. Valuttakaa hieman vettä suuttimista tai odottakaa hetki.

Tyhjentäkää ja puhdistakaa tippakaukalo säännöllisesti välttääksenne hajuja.

Pullon suun sulkeva sisäkorkki on irronnut. Asialle ei tarvitse tehdä mitään; veden laatu ei ole kärsinyt ja automaatin vastakappale sulkee edelleen tiiviisti pullon suun. Älkää kuitenkaan poistako pulloa, ennen kuin se on tyhjä. 

Suojatarra on työntynyt pullon sisään. Muistakaa poistaa tarra ennen pullon nostamista automaatin päälle.

Tarkistakaa, onko tippakaukalo täynnä.
Irrottakaa pullo automaatista ja merkitkää se. Tarkistakaa vuotaako pullo ja/tai onko siinä halkeamaa. Vaihdamme viallisen pullon uuteen maksutta seuraavan toimituksen yhteydessä. Asettakaa uusi pullo automaattiin.